Eerdere exposities

Het licht van de stad - Diverse kunstenaars
December 2013 - februari 2014
Twaalf beeldend kunstenaars van de Werkelijkheid geven hun eigen interpretatie van de foto’s van de Amstel gemaakt door Nosrat Mansouri.


 

Vlucht naar de herinnering - Olga Grigorjeva
Februari - mei 2014
Olga Grigorjeva neemt ons in de tentoonstelling mee naar een tijd, een plek en een maatschappij waarheen zij alleen in haar herinneringen kan terugkeren: het Rusland van haar verleden.


 

Overwinning van zwaartekracht - Mirjana Tomic & Senad Alic
Mei - augustus 2014
De kunstenaars, beiden gevlucht uit voormalig Joegoslavië, werken vanuit een diep verborgen gevoel van een herkomst die hen niet loslaat.


 

Schilderijen van Fatima Barznge
September - oktober 2014
‘Herinneringen zijn mijn uitgangspunt. Het gaat me om het voelbaar maken van een bepaald moment in die bepaalde tijd en plaats.'


 

Balans in een nieuwe wereld - Salam Djaaz
December 2014 - januari 2015

Salam Djaaz (1964) ontvluchtte Irak in de jaren negentig. In Nederland studeerde hij met steun van het UAF aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.


 

Schilderijen van Aref Damee
Januari - maart 2015
Aref Damee (Afghanistan) kwam in 1996 naar Nederland. Zijn schilderkunst is figuratief en realistisch tegelijk, met gebruik van zachte kleuren maar zonder de werkelijkheid te idealiseren.Schilderijen van Safaa Khazal en foto's van Amanj Sharif

Maart - juni 2015

Voordat Safaa Khazal Irak ontvluchtte werkte hij als illustrator en schilder. In Nederland studeerde hij met steun van het UAF aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Fotograaf Amanj Sharif groeide op in Irak. In zijn werk weet hij in een enkel beeld een heel leven vast te leggen.


Baharak Dehghan en Nosrat Mansouri Gilani - Kind van de revolutie
Juni - september 2015

Baharak (Teheran, 1973) volgde de opleiding beeldende kunst aan de Alzahra Universiteit in Teheran. Nosrat (Teheran, 1969) vluchtte in 1991 uit Iran. In Nederland studeerden ze beiden met steun van het UAF aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.


Azin Yazdi en Josje Peters - ‘In-between Identities’
September 2015 - januari 2016

Azin Yazdi (Teheran, 1976) is afgestudeerd in de richting Fine Arts op de kunstacademie in Teheran. Zij vluchtte in 2000 naar Nederland en studeerde met steun van het UAF in 2015 af aan de Fontys Hogeschool der kunsten. Josje Peters (Amsterdam, 1984) is in 2008 afgestudeerd in de richting Autonome beeldende kunst aan de kunstacademie AKV|St. Joost te ’s-Hertogenbosch.


Bezoek het Bob Vlakehuis

Bent u op zoek naar een bijzonder kunstwerk? In het Bob Vlakehuis exposeren kunstenaars die ooit hun land zijn ontvlucht hun werk. Alle kunstwerken zijn te koop. 

De Werkelijkheid

Logo de Werkelijkheid

Het UAF organiseert de exposities in het Bob Vlakehuis in samenwerking met Stichting De Werkelijkheid, een werkmaatschappij van kunstenaars met een vluchtelingachtergrond.